Nagyterem:

9:30 NŐI JÓGA Galló-Varga Zsuzsanna

10:30 EGYENSÚLYBAN A NŐI EGÉSZSÉGEMMEL - interaktív előadás – Galló-Varga Zsuzsanna

11: 30 NŐI SZEREPEINK: AZ ANYASÁG - TESTI-LELKI ÁTALAKULÁSOK A SZÜLÉS UTÁNI GYERMEKÁGYAS IDŐSZAKBAN - interaktív előadás – Kis Zsófia

ebédszünet

13:30 A NŐI LÉT 12 ÁRNYALATA – előadás – Balogh Ildikó

14:15 EGÉSZSÉGES INTIMITÁS - Kriston Intim Torna – Tuboly Teréz

15:30 A NŐIESSÉG TUDOMÁNYA - Ízelítő az orientális tánc elméletéből és gyakorlatából – Pintér Barbara

17:00 3+1 KÉRDÉS A NŐRŐL – interaktív előadás – Csajka Edina és Walter Imola

18:15 TRANSZTÁNC – mozgásos blokkoldás – Nádas-Szegfy Szonja

 

Kisterem:

9:30 A PÁRKAPCSOLAT ÉS A NŐ – kiscsoportos foglalkozás – Csajka Edina és Walter Imola

11: 15 TRANSZLÉGZÉS- kiscsoportos légzéstréning – Nádas-Szegfy Szonja

ebédszünet

14:00 – 17:00 NŐI SZIMBÓLUMOK - alkotás tűnemezeléssel – Farkas-Túri Enikő

 

A helyszín egy jóga-tánc stúdió, ezért első sorban földön ülésre van lehetsőség. Korlátozott számban vannak a teremben matracok és plédek, de ajánlott hozni is. Néhány szeéket természeretesen be tudunk vinni az előadásokra, ha valakinek nehézséget jelent a földön ülés.

 

A programok ingyenesek, de a helyszínen regisztráció kötelező.

 

GALLÓ-VARGA ZSUZSANNA - Dúla, Női és Kismama jóga oktató - Zsuzsó Jóga

Rólam:

Sokan kérdezik tőlem, hogy mikor és miért kezdtem el jógázni? Ilyenkor picit mindig elgondolkodom, hogy mi volt előbb a „tyúk vagy a tojás” ?

A jóga nagyon régóta életem része, ahogy a növényi táplálkozás is. Viszont az egyensúlyra nem mindig figyeltem és kb. 5 évvel ezelőtt szembesültem egy női betegséggel, problémával! Ennek hatására kezdtem el foglalkozni a női jógával, annak áldásos hatásaival.

A női jóga a hatha jóga alkalmazott formája, a hatha jóga ászanáit veszi alapul a gyakorlás során, finoman hozzáigazítva a női minőséghez, minden életkorban, minden életszakaszban!

Programjaim:

NŐI JÓGA

A női jóga a hatha jóga alkalmazott formája, a hatha jóga ászanáit veszi alapul a gyakorlás során, finoman hozzáigazítva a női minőséghez, minden életkorban, minden életszakaszban! Jógás előélet nem szükséges a gyakorláshoz!

A mai rohanó, stresszes világunkban nagyon fontos lenne figyelnünk magunkra! Saját megélt átélt tapasztalatim alapján mondhatom, hogy nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat !

Sajnos ki vagyunk billenve a rendből, a kozmikus rendből és ennek következményei a női betegségek. Mint például az endometriózis, mióma, PCOS, foganási nehézségek, nehezen megélt változókor és még sorolhatnám.

A női jóga segítségével tudjuk vissza állítani az egyensúlyt, az egészséges hormonműködést, hogy jól tudjuk megélni a női minőségünket a női szerepeinket.

EGYENSÚLYBAN A NŐI EGÉSZSÉGEMMEL - interaktív előadás

Áttekintjük a női életszakaszokat például: jól megélt menstruáció, várandóság gyermekágy stb…és a hozzájuk kapcsolódó hormonális változásokat.

Beszélünk az évszakokról, a hold változásairól és hogy, hogyan is kapcsolódik mindez hozzánk Nőkhöz.

Hormonháztartásunkat támogató étkezésről, például milyen étel támogatja a foganást? A hormonháztartást? Xenoösztrogén milyen hatással van női egészségünkre?

 

BALOGH ILDIKÓ - tapasztalati asztrológus

Rólam: 10 éves praxissal rendelkező tapasztalati asztrológus vagyok, aki az embereket személyiségük fejlesztésében segíti.

Programom:

A NŐI LÉT 12 ÁRNYALATA - elúadás

A 12 csillagjegy női arcának játékos előadása

 

KIS ZSÓFIA - 3 gyermekes édesanya, óvodapedagógus, gyermekágyas segítő, baba és gyermekhordozási tanácsadó, szoptatási segítő

Programom:

NŐI SZEREPEINK: AZ ANYASÁG - TESTI-LELKI ÁTALAKULÁSOK A SZÜLÉS UTÁNI GYERMEKÁGYAS IDŐSZAKBAN - interaktív előadás

A várandósság,a szülés és a gyermekágy időszaka,mind a női lét egy-egy krízise,melyet nem mindegy hogyan élünk meg. Túl- vagy átélünk? Beszélgetésre invitállak benneteket:Te hogy élted meg ezt az időszakot,mit változtatott benned nőként, feleségként, anyaként,stb

 

PINTÉR BARBARA - orientális táncos, a kaposvári Menta Tánciskola oszlopos tagja, aktív fellépője és óraadó tanára.

Rólam:

A hastánc testre és lélekre gyakorolt számtalan pozitív tulajdonsága és a zene szeretete ejtettek rabul 2012-ben. Azóta is töretlenül gyakorlom ezt a mozgásformát. Tudásomat folyamatos önképzés és tanulás során igyekszem gyarapítani, tánctechnikámat pedig különböző hazai és nemzetközi tánctanárok online és személyes kurzusain, workshopjain csiszolom.

Programom:

A NŐIESSÉG TUDOMÁNYA - Ízelítő az orientális tánc elméletéből és gyakorlatából

Miért hastánc a hastánc? Hogyan csavargatja a csípőjét Shakira? Mi az a rázás? Számít-e a kor és a testsúly? Mit érdemes tudni az orientális táncról? Látogass el szeptember 5-én az Irányi 13-ba, ahol lerántjuk a fátylat minden kérdésedről, majd ki is próbálhatod ezt a rituális, közösségi, mégis önkifejező ősi táncot. Előcsalogatjuk magunkból a lágy, elegáns és a szaggatott, határozott mozdulatokat, közben belefeledkezünk a misztikus arab zenébe. Fejlesztjük a testtudatot és a téri tájékozódást, fokozzuk az állóképességet, megtanuljuk tudatosan szabályozni az izomtónust és megérezni a zene ritmusát, egyenletes lüktetését. Eközben észrevétlenül alakítjuk a mozgáskoordinációt és saját önértékelésünket.

Mivel a foglalkozás intenzív testedzést is tartalmaz, fontos, hogy hozz magaddal vizet az állandó hidratáltság fenntartásához. Ha igazán szeretnél átszellemülni, legyen nálad egy kendő vagy sál, amit a csípődre köthetsz, ezzel is kiemelve annak mozdulatait. Hagyományosan mezítláb táncolunk, ezért ha fázós vagy, nyugodtan húzz zoknit vagy kényelmes tutyit.

 

NÁDAS-SZEGFY SZONJA - légzéstréner, reiki mester-tanár

Rólam:

Gyerekkorom óta éreztem megmagyarázhatatlan dolgokat, amikre nem kaptam választ a környezetemből. Többféle úttal is megismerkedtem, de a számomra legnagyobb hatású módszerrel, a transzlégzéssel 2008-ban kezdtem foglalkozni. Dr. Komin Vlagyimirnél, magyarországi légzésterápia legismertebb alakjánál tanultam több évig a légzéstréninget. Azóta is visszajárok új tapasztalatokat szerezni és folyamatosan tartok egyéni és csoportos foglalkozásokat. A transztánc sokban kötődik a légzéshez, de mivel a mozgáson van a hangsúly, különösen felszabadító lehet. Hiszek abban, hogy csak úgy tehetjük jobbá a világot, ha magunkon dolgozunk. Ott ugyanis mindig rendelkezésre áll a változtatás lehetősége.

Programjaim:

TRANSZTÁNC – mozgásos blokkoldás

A transztánchoz nem kell tánctudás. Ez egy teljesen szabad mozgás, inkább mozgásos blokkoldás.

Manapság a felnőttekkel nagyon ritkán történik meg az, hogy teljesen el tudják magukat engedni. Ebben segít a transztánc. Megszakítja az állandó gondolatfolyamot és a jelenbe helyezi a táncolót.

Először Vivation technikával ráhangoló légzést végzünk. Ez egy gyengédebb, a szervezet számára kevésbé megerőltető légzésmódszer a transzállapot elérésére. A transztáncon való részvételhez nem kell ismerni ezt a technikát, én vezetem a ráhangoló légzést, csak követni kell.

Utána pedig ritmikus, erőteljes zenére táncolunk bekötött vagy becsukott szemmel. A test önkéntelen mozdulatai felerősítik és felszínre hozzák azokat az eltemetett érzéseket, blokkokat, amelyeket magunkban hordozunk. A mozgás során a bemerevedett izmok, ízületek kilazulnak, szinte észrevétlenül, mert a zenére figyelünk.

Mezítláb vagy zokniban táncolunk. Nem kell semmi bonyolult koreográfiára gondolni, egyszerűen csak mozgunk, ahogy a ritmus késztet rá. Néha csak rázkódás, vagy egyszerű lépegetés is elég. A végén egy relaxációs szakaszban beépítjük a feljött érzéseket, tapasztalatokat.

TRANSZLÉGZÉS- légzéstréning

A légzés segítségével szélesebb rálátást kaphatunk mintáinkról, energiaszintünkről. Helyre hozhatjuk a rosszul működő folyamatokat és mélyen megérthetjük a bennünk munkáló erőket. A légzéshez Vivation technikát használok, ez könnyen elsajátítható, nem szükséges előzetes tudás hozzá.

A téma: Női ritmus - Saját ritmusunk megismerése - Hogyan erősítheti a női ritmus ismerete a párkapcsoltatot?

 

TUBOLY TERÉZ - Kriston Intimtorna tréner

Programom:

EGÉSZSÉGES INTIMITÁS - Kriston Intim Torna

Van a testünknek egy különleges, nem látható területe, ami mégis meghatározó szerepet tölt be: a női önértékelésünkben, az intim egészségünkben, a párkapcsolatunkban, a szülésben vagy a szerelmeskedésben...

 

CSAJKA EDINA ÉS WALTER IMOLA - coachok, trénerek
Rólunk:
Walter Imola- 13 éves egyetemi oktatói, és 16 éves tréneri múlttal rendelkezem, és mintegy 20 éve fejlesztem önmagam, különféle utakat bejárva. 
Csajka Edina- 14 éves egyetemi oktatói, és közel 10 éves tréneri múlt és önismereti út van a hátam mögött. 
Mindketten úgy gondoljuk, hogy sokat megéltünk, fejlődtünk, változtunk, és hisszük, hogy a sok fentből és lentből erőt gyűjtöttünk.

Programjaik:
A PÁRKAPCSOLAT ÉS A NŐ - tréning
Foglalkozásunkat kapunyitogatónak szánjuk azoknak a hölgyeknek, akik úgy érzik, új irányok felé kell lépéseket tenniük annak érdekében, hogy kapcsolatuk működőképes legyen, boldogabbá váljon. Igény esetén esetmegbeszélésre is sor kerülhet.

3+1 KÉRDÉS A NŐRŐL - workshop
Olyan alapvető, mégis elgondolkodtató kérdések és válaszok jelenhetnek meg, amelyek a felszín alól előbukkanó érzések és AHA-élmények segítségével indíthatják el a fejlődéshez, előrelépéshez szükséges felismeréseket.

 

NŐI SZIMBÓLUMOK - alkotás tűnemezeléssel - Farkas-Túri Enikő - nemezműves